Workshop over de rol van de mediaraad bij regionale publieke omroepen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop over de rol van de mediaraad bij regionale publieke omroepen

27 januari | 12:00 - 15:00

Iedere regionale publieke omroep heeft een mediaraad en op verzoek van een aantal regionale mediaraden en hoofdredacteuren organiseert de RPO (Stichting Regionale Publieke Omroep) begin 2022 een bijeenkomst over de rol van de mediaraad binnen een omroep. Op uitnodiging heeft dr. Steven P.M. de Waal, als voorziter van de mediaraad van RTV Utrecht daar een bijzondere rol om uit te leggen hoe een Mediaraad in praktijk werkt, in praktijk toegevoegde waarde heeft naar de journalistieke organisatie en wat dat betekent voor het functioneren en samenstelling.

Tijdens het eerste deel van het programma staat de ‘Handleiding regionale mediaraden’ centraal en de vertaling daarvan naar de eigen praktijk. De handleiding beschrijft het functioneren van de raad, de rol en positie van de leden en de wijze van verslaglegging.
In de middag kunnen de aanwezigen kiezen uit meerdere interactieve sessies waaronder een workshop over de rol van de voorzitter en programmaraadsleden.

De rol van de voorzitter en raadsleden van een mediaraad

Hoe stel je een media-aanbodsbeleid vast? Hoe kun je een goed klankbord zijn voor hoofdredacteur en programmamakers, kun je signalen afgeven over ontwikkelingen zonder op de stoel van de hoofdredacteur en programmamaker te gaan zitten? Deze vragen komen aan de orde onder leiding van de voorzitter van de regionale mediaraad van RTV Utrecht, Steven de Waal, en mediadirecteur William Valkenburg.

Gegevens

Datum:
27 januari
Tijd:
12:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.stichtingrpo.nl/
Back to top button