Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Voorzitterschap Denktankdiner ‘Panorama van de zorg’ – Blommestein Groep

30 september | 17:30 - 21:30

Comeback van vergeten ziektes en de route naar toekomstige gezondheidswinst

Met het nieuws van de opmars van de mazelen en kinkhoest nog vers in het geheugen en aan de vooravond van een nieuwe ronde van de Coronaprik, staat vaccineren opnieuw op de agenda. En hoewel Corona niet meer het grootste zorgpunt is, is de wrange erfenis van Corona dat wel…

Want, hoewel de vaccinatiegraad tegen kinderziektes (DKTP) al een aantal jaar dalende is – en het een jaarlijks terugkerende rituele dans leek te zijn om een kleine groep twijfelaars en strenggelovigen te overtuigen – kwam de ondergrens van een veilige vaccinatiegraad niet in zicht. Tot nu. In het kielzog van de Coronacrisis is er een grotere groep twijfelaars en weigeraars bijgekomen, met een veelheid aan beweegredenen; van spirituele en geloofsovertuigingen, verschillende culturele en migratie- achtergronden en ‘gewone’ twijfel, angst en onzekerheid, tot mensen met een sterk wantrouwen in overheid, wetenschap en instituties voor wie niet-vaccineren welhaast een politiek statement lijkt te zijn. Én dat ook actief uitdragen op social media.

Het Panorama van de Zorg: het veranderende zorglandschap

Het Panorama van de Zorg verkende de afgelopen jaren de route naar het verbeteren van de kwaliteit, betaalbaarheid en innovatiekracht van de Nederlandse zorg. Alle parameters en oplossingsrichtingen wezen naar hetzelfde punt: de patiënt. Nu maakt ‘het Panorama’ de vervolgstap naar de randvoorwaarden voor het sturen op preventie en gezondheid. Met vaccinaties als thermometer en kompas voor een veranderend zorglandschap. In een kleinschalig en interactief denktankdiner worden inzichten, ideeën en oplossingen getoetst en uitgediept. Om de reikwijdte en adoptie van inzichten te vergroten, bundelt het Panorama van de Zorg de uitkomsten in inspirerende gespreksverslagen: ‘Panorama Insights’. Het Panorama van de Zorg is een initiatief van Blommestein Groep en MSD.

Steven de Waal is op 30 september 2024 voorzitter van het denktankdiner ‘Panorama van de zorg’ in Hotel New York in Rotterdam.

Gegevens

Datum:
30 september
Tijd:
17:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.blommesteingroep.nl/agenda/panorama-van-de-zorg-2024

Locatie

Hotel New York
Rotterdam, Nederland
Bekijk de site van Locatie
Back to top button