PublicatiesBoeken

Alle Boeken Samengevat 1994-2018

Intellectueel Overzicht

Ik heb een intellectueel overzicht (download pdf) gemaakt van alle boeken die door mij persoonlijk of vanuit Public Space zijn gelanceerd en gepubliceerd. Van het 1e boek over maatschappelijk ondernemerschap uit 1994 tot het laatste over ‘Civil Leadership as The Future of Leadership’ uit 2018.

Zit toch meer een rode draad in dan ik vaak zelf heb bedacht: van maatschappelijk ondernemen (1994) naar maatschappelijk leiderschap (zowel in mijn proefschrift van 2014 als mijn laatste boek van 2018), telkens onderbouwd met de filosofie van burgerkracht met burgermacht (titel van boek uit 2015) en wijzend op de typisch Nederlandse publiek/private constructie van de maatschappelijke onderneming die voortkomt uit ditzelfde burgerschap van soms meer dan 100 jaar geleden (boek van 2000, maar ook grote uitleg in voetnoot voor internationaal publiek in boek van 2018, onder het motto dat we in Nederland vaak niet beseffen wat voor historische schat we daarmee in huis hebben.

Geniet ervan, want ik weet: drukke bestuurlijke en verantwoordelijke types hebben vaak alleen tijd de summary te lezen en niet het hele boek!

Download “Boeken S.P.M. de Waal en Public Space 1994 – 2018. Samenvattingen”

De volledige publicatielijst staat hier

Related Articles

Back to top button