- Dit evenement is voorbij.
Bijdrage aan Ingendael Discours 2019 ‘Something is Burning’ – Blommestein Groep
28 augustus 2019 - 30 augustus 2019
Van 28 tot 30 augustus 2019 initieert de Blommestein Groep op Landgoed Huize Bergen en Kasteel Maurick in Vught voor de 9e keer in successie ‘de zomerse studiereis voor zorgbestuurders in eigen land’: Ingendael Discours.
Met ‘Something is Burning’ als metafoor voor transformatie van de gezondheidszorg door digitalisering, personalisering en verschuiving van zorg buiten de muren van het ziekenhuis, verkent een bijzonder gezelschap van zorgbestuurders, specialisten, verzekeraars én patiënten de veranderende paradigma’s voor een innovatief zorglandschap.
Steven de Waal zal tijdens het Discours de belangrijkste inzichten bundelen en vertalen naar een ambitieagenda voor Nederlandse zorg.
Burning Platform van de Zorg?
De vraag is hoe de sector de urgentie voor verandering kan verbinden met de belofte van de ‘4e Industriële Revolutie’. Waar de zorg nog weleens de neiging heeft om van binnenuit te innoveren, is het overduidelijk dat de uitdagingen achter het borgen van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg om meer dan medisch-inhoudelijke expertise alleen vragen. Worden oplopende premies, nieuwe ziekenhuis-faillissementen of dreigende personeelstekorten het burning platform dat de transformatie van het zorglandschap in een stroomversnelling brengt?
“Denkkracht van buiten helpt mee aan complexe transitie naar een innovatief zorglandschap”
Het Ingendael Discours bespreekt de impact van deze en andere actuele ontwikkelingen en daagt de aanwezigen uit om over elkaars grenzen heen op zoek te gaan naar synergie. Patiëntgerichte en toekomstbestendige kwaliteitszorg vraagt om een fundamentele herbezinning op samenwerking en innovatie; binnen en buiten het ziekenhuis, cross-sectoraal en samen met nieuwe stakeholders. De transitie naar een innovatief en maatschappelijk renderend zorglandschap is complex en daarom brengen we, naast de medisch-inhoudelijke expertise van bestuurders en specialisten, ook thought leaders van buiten de directe invloedssfeer van de zorg in: de zgn. ‘denkkracht van buiten’.