Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tussen macht en gezag – Module 1 in de Leergang Filosofie & Leiderschap

3 september | 13:30 - 19:30

Wat heeft 2500 jaar filosofie aan inspirerende wijsheden opgeleverd voor de bestuurder van nu? Wat kunnen grote denkers als Socrates, Aristoteles, Machiavelli, Nietzsche of Sartre, maar vergeet ook Lao Tze, Comenius en Boeddha niet, de huidige generatie leiders meegeven? Tijdens de interactieve leergang ‘Filosofie & Leiderschap’ van Overdenkwerk maakt u kennis met de meest krachtige gedachten uit de filosofie over leiderschap.

Steven de Waal verzorgt op 3 september 2024 de eerste module van deze leergang: ‘Introductie in de filosofie van leiderschap: Tussen macht en gezag’. De leergang wordt vormgegeven door de antieke begrippen pathos, logos en ethos. Deze drie complementaire aspecten van leiderschap voeren ons langs de diverse grote denkers uit het verleden en heden.

Steven de Waal zal aandacht besteden aan zijn analyses (zie De Waal, Amazon 2018) van de moderne publieke arena door de media- en ICT technologie en hoe dat het publiek leiderschap fundamenteel verandert. Deze nieuwe publieke arena heeft ook een grote impact op kennis, autoriteit en meningsvorming; goede onderwerpen om zeker filosofisch over na te denken. Tevens gaat hij in op hoe filosofie bij de Grieken juist een grote functie had in het bijbrengen van een kritische geest en van levenskunst, zowel voor jezelf als voor anderen en de publieke zaak.

Kijk hier voor meer informatie over de leergang en inschrijven.
Lees hier een terugblik van Steven de Waal op een eerdere editie.

Gegevens

Datum:
3 september
Tijd:
13:30 - 19:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.overdenkwerk.nl/filosofie-leiderschap/

Locatie

ISVW
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD Nederland
Telefoon
+31 (0)33 – 465 07 00
Bekijk de site van Locatie
Back to top button