Steven de Waal


Steven de Waal is de oprichter van Public SPACE en de drijvende kracht erachter. Hij is geboren in 1955, getrouwd en heeft drie kinderen: twee dochters en een zoon. Hij is actief burger van Utrecht.
Bekijk het profiel van Steven de Waal op LinkedIn.
Bekijk hier het Curriculum Vitae van Steven de Waal.

Ondernemer

Steven de Waal was 19 jaar verbonden aan Boer & Croon, waarvan 16 jaar als aandeelhouder/vennoot, 7 jaar bestuurslid en 4 jaar bestuursvoorzitter. Hij is ook non-executive boardmember geweest bij twee investeringsfondsen in bedrijven.

Onafhankelijk strategy consultant

Steven de Waal werkt in de volle breedte van de publieke en non-profit sector, met een accent op vraagstukken van marktwerking, ondernemerschap, strategische positionering en corporate governance.

Publicist/wetenschapper

Steven de Waal schrijft essays, geeft veel lezingen, ook internationaal, en werkte mee aan veel boeken over bestuur en ondernemerschap. Hij is hoofdauteur van vier boeken: Handboek Maatschappelijk Ondernemerschap (Bohn Stafleu van Loghum, 1994), Nieuwe Strategieën voor het Publieke Domein (Samsom, 2000), Strategisch management voor de publieke zaak (Lemma, 2008) en Burgerkracht met Burgermacht (BoomLemma, 2015).
Hij bedacht het concept ‘de maatschappelijke onderneming’ (2000). Andere concepten op zijn naam zijn PolderPaternalisme, Disruptief Burgerschap en China Zorg. Met anderen schreef hij in 2007 het Public SPACE manifest ‘Naar een intelligente en verbonden overheid’.
Hij is in 2014 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op ‘The Value(s) of Civil Leaders’, over maatschappelijk leiders: private personen die zich op een bijzondere manier met de publieke zaak bezighouden.
Bekijk de publicaties.

Actief burger

Als actief burger is Steven de Waal nauw betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties:

  • Sinds 2000 als vrijwilliger betrokken bij de vernieuwing van de Partij van de Arbeid. In de periode 2001 – 2005 lid van het landelijk partijbestuur. Ook voorzitter van de partijcommissie die eind 2005 advies aan het partijcongres uitbracht over de toekomstvisie op het stelsel van zorg. Daarna nog voorzitter van de Utrechtse scoutingcommissie van de PvdA en in 2016 als lijstduwer op de lijst voor de landelijke verkiezingen.
  • Voorzitter Stichting Continuïteit FC Utrecht
  • Lid Utrecht Development Board
  • Lid Raad van Advies Avicenna, academie voor leiderschap
  • Voorzitter Raad van Toezicht Theater Utrecht
  • Voorzitter Raad van Toezicht Cultuur-Ondernemen
  • Voorzitter Programma Beleidsbepalend Orgaan RTV Utrecht

Eerdere nevenfuncties o.a.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button