Maatschappelijk leiderschap

Voorpublicatie uit ‘Het zal mijn zorg zijn – 7 routes naar een gezond zorgstelsel’

Download hier de inleiding 'Een moderne veranderingsaanpak van de gezondheidszorg'

Begin april verschijnt het nieuwe boek van Steven de Waal ‘Het zal mijn zorg zijn – 7 routes naar een gezond zorgstelsel’.

Stel, je hebt acute zorg nodig maar je ambulance staat in de wachtrij bij de Spoed Eisende Hulp. Of je krijgt als pas bevallen moeder opeens geen kraamzorg meer. Of je kunt pas over 4 weken bij de dokter terecht. Of er is voor je dementerende vader geen plek in een beschermde woonvorm. Het is de nachtmerrie die op ons afkomt. Want steeds meer mensen hebben vaker en langer zorg nodig. Kosten stijgen terwijl het aantal mensen dat in de zorg wil werken daalt. Dat loopt dus vast.

Volgens Steven de Waal is er genoeg gepolderd. Tijd om zélf aan de slag te gaan. De vele positieve voorbeelden liegen er niet om: er is al een kanteling begonnen. De richtingen die deze laat zien worden in dit boek prikkelend en praktisch toepasbaar uitgezet volgens 7 routes. Lees welke stappen jij als burger, bestuurder, zorgprofessional of beleidsmaker kunt zetten naar zo’n beter zorgstelsel. Je kunt je optrek­ken aan de maatschappelijk leiders die dit boek in het zonnetje zet.

Download hier de uitgebreide inhoudsopgave en de inleiding ‘Een moderne veranderingsaanpak van de gezondheidszorg’
Lees hier een korte omschrijving van de 7 routes.

Related Articles

Back to top button