Agenda archief

Avond over fietsen in Utrecht door Architectuurcentrum Aorta

Op 19 juni is Steven de Waal een van de sprekers tijdens een door Architectuurcentrum Aorta georganiseerd avondprogramma over fietsen in Utrecht.
Hoe is het om te fietsen in een stad met miljoenen fietsen? Hoe beleven Utrechtse fietsers het fietsen in de Domstad?
Filmmaker en architect Jord den Hollander ging op fietstocht door Amsterdam, Beijing, Mexico City, Budapest, Boekarest, Istanbul en Milaan. Zijn zwerftocht van een vergelijkbare route door verschillende steden vormen de basis van het filmportret over fietsbeleving in de grote stad. Naast elkaar geplaatst lijken beide steden in elkaar over te gaan, maar door de futiele verschillen zijn de grote contrasten te zien. Het verhaal van de stad vanaf de fiets. De film gaat op deze vooravond van de Dag van de Architectuur Utrecht in première en is een proloog op het Architectuur Film Festival Rotterdam dat plaatsvindt van 8-11 oktober 2015.
Na de film zal filmmaker/ regisseur Jord den Hollander samen met U en enkele experts, fietsers, Utrechters, beleidsmakers, kunstenaars in gesprek gaan over ervaringen en fietsbelevingen in de Domstad. Aan de hand van korte presentaties [20 beelden x 20 seconden / powered by pechakucha] zullen de Utrechtse knooppunten aan een kritisch doch persoonlijk onderzoek worden onderworpen.
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button