Agenda archief

'Een beetje toezicht bestaat niet' – State of the art Governance Cultuur

Op 28 september organiseert Cultuur+Ondernemen met en in Museum Het Valkhof een conferentie over besturen en toezicht in de cultuursector. Het onderzoeksrapport “Museum Het Valkhof en de Governance Code Cultuur” en andere ontwikkelingen in de sector geven aanleiding om stil te staan bij ‘lessons learned’. Prikkelende dilemma’s in besturen en toezicht in de cultuursector worden besproken.
Steven de Waal is voorzitter van Cultuur+Ondernemen en steunt zeer de grotere aandacht voor de praktijk van governance in de cultuursector die ook dit congres toont. Met alleen formele regels, wettelijk toezicht of governancecodes (zoals Cultuur+Ondernemen uitbrengt voor de cultuursector) wordt de bestuurspraktijk niet beter: het gaat om de praktijk, of wat Aristoteles noemde: Praktische Wijsheid.
Verschillende deskundige sprekers uit de sector zullen reflecteren op thema’s rond de rolneming van toezicht en bestuur en de interactie met stakeholders. Ze doen dit zowel in plenaire sessies als in tafelgesprekken waar u vanzelfsprekend uw eigen dilemma’s en ervaringen in kunt brengen.
Na afloop van de conferentie bent u niet alleen zo’n 100 potentiële ervaringen rijker, ook heeft u een nieuwe groep bestuurders, toezichthouders, experts en beleidsmakers in cultuur leren kennen.
Conferentie: ‘Een beetje toezicht bestaat niet!‘ – State of the art Governance Cultuur
Datum: donderdag 28 september
Tijd: 14.00 -18.00 uur (met aansluitend buffet)
Kosten: €150 inclusief diner
Locatie: Museum Het Valkhof, Nijmegen
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden
De conferentie is een samenwerking tussen Museum Het Valkhof, Cultuur+Ondernemen, de NVTC en de VNG.

Related Articles

Back to top button