Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

College Board Potentials ‘Greep krijgen op je eigen gedrag in Board Room Dynamics’, Nationaal Register

8 februari 2019 | 10:00 - 11:30

Steven de Waal is een van de docenten van de Leergang Board Potentials van het Nationaal Register. Op 8 februari a.s. geeft hij college over de invloed van de toezichthouder en hoe deze uit te oefenen in de board room arena met zijn specifieke dynamics.

Dit college gaat voor beginnende toezichthouders en commissarissen in op board room dynamics: het spel om informatie en invloed, binnen het team en met het management. Het gaat in op de onderlinge verhoudingen binnen de Raad van Toezicht en met de Raad van Bestuur. De Raden van Toezicht besteden veel aandacht aan het selecteren en werven van nieuwe kandidaten voor de RvT door het maken van zorgvuldig opgestelde profielen. De samenstelling van de Raad van Toezicht overstijgt de individuele capaciteiten van de leden van de Raad van Toezicht, het draait ook om de aanwezigheid van de juiste ervaring en om persoonlijkheidskenmerken van leden van een Raad van Toezicht.

“Leren omgaan met invloed en macht, onderling vertrouwen en conflicten”

Als de ‘tone at the top’ de kwaliteit bepaalt van de besluitvorming dan spelen de onderlinge verhoudingen een majeure rol. Hierbij gaat om het herkennen van en omgaan met invloed en macht, om onderling vertrouwen en onderlinge conflicten en de dynamiek om hiermee om te gaan.

In de kern gelooft Steven de Waal voor dit soort analyses en inzichten meer in het werk van Machiavelli en Shakespeare dan in de juridisch getinte aanbevelingen in codes en voorschriften. Met uitzondering van de aanpak waarbij die een leidraad vormen voor een goed gesprek over eigen gedrag, eigen motieven en afspraken over integriteit, diversiteit, missiegedrevenheid en nog zo wat waarden geladen onderwerpen van deze tijd. Het geloof in regels is of heel naïef of een vluchtroute voor politici die geloven in hun eigen regels zonder veel bestuurlijke ervaring en die dan natuurlijk vooral aan anderen moeten worden opgelegd.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Download hier de presentatie van Steven de Waal

Locatie

Nationaal Register, Den Haag
Jan van Nassaustraat 93
Den Haag, 2596 BR Nederland
Telefoon
070 - 324 30 91
Bekijk de site van Locatie
Back to top button