Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Denktank Jeugdsprong: volgende (digitale) meeting

8 april 2021 | 10:00 - 12:30

De Denktank Jeugdsprong, een initiatief van FNV Zorg en Welzijn en Stichting Beroepseer, bestaat uit een kernteam van vijftien leden, die zich onder voorzitterschap van Steven de Waal, buigen over het vraagstuk hoe de jeugdzorg beter georganiseerd zou moeten worden. De leden hebben verschillende rollen en taken in de jeugdzorg en zijn in staat gebleken buiten de kaders te denken en te handelen.

Er wordt regulier digitaal vergaderd met de denktank, dit is de volgende in deze reeks. Er heeft ook een grote reeks gesprekken rondom de Denktank plaatsgevonden onder onderzoekers en hoogleraren, brancheverenigingen, bestuurders en veel maatschappelijke initiatieven in de jeugdzorg die nu al (kunnen) ontstaan. Die laatste krijgen ook een prominente plaats in het eindrapport, ook vanwege de missie van Public Space: bevordering actief burgerschap en maatschappelijk ondernemerschap.

Recent heeft dr. Steven de Waal een interview gegeven aan het grootste tijdschrift in de gezondheidszorg, Zorgvisie, over de grote lijnen van de denkrichting van de Denktank. Het was voor hem een warm welkom van een tijdschrift waar hij vroeger veel in geschreven heeft en interviews in gekregen heeft. Om die band weer te geven, was het dus ook mooi en inspirerend dat hij zelfs een lezing over maatschappelijk leiderschap, uiteraard vooral in de zorg, gebaseerd op zijn proefschrift, heeft gehouden bij het afscheid van Erik Bassant, de vorige eindredacteur. In dit interview geeft hij beknopt weer waar de Denktank nu aan denkt als oplossingsrichting voor jeugdzorg, onder de fraaie en alleszeggende titel: ‘Alleen meer geld erbij is absoluut niet de oplossing’!

Lees hier een bericht van Steven de Waal over de start van de Denktank Jeugdsprong.
FNV over de Denktank Jeugdsprong
Stichting Beroepseer over de Denktank Jeugdsprong

Gegevens

Datum:
8 april 2021
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Online
Nederland
Back to top button