Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing over maatschappelijk leiderschap in deze moderne tijd voor ADG Congres ‘The Madhouse’

11 november 2021 | 11:11 - 17:17

Bekijk hier een korte video met een terugblik op de bijeenkomst en de lezing van Steven de Waal.
Het volledige verslag met foto’s leest u op adgcongres.nl
En hier is de aftermovie van ADG Congres The Madhouse te bekijken.

Aankondiging en toelichting:

In de Madhouse van deze wereld neemt Steven de Waal u mee in zijn spraakmakende visie hoe we een nieuwe vorm van burgerlijk leiderschap kunnen creëren. En dat in een tijd van opkomend populisme, waarin bestaande politieke funderingen in veel landen op hun grondvesten schudden.

ADG dienstengroep is met 42.000 medewerkers actief in het hart van de Nederlandse samenleving. ADG ondersteunt organisaties en mensen bij werk, zorg en wonen: ze maken schoon, voeren de regie over facilities, verzorgen en verplegen mensen en bieden tijdelijk personeel dat de handen uit de mouwen steekt.

Tijdens het jaarlijkse congres van de bij ADG aangesloten bedrijven voor hun belangrijkste relaties (er worden nu zo’n 800 mensen verwacht) op 11 november 2021 is Steven de Waal een van de sprekers.

ADG Directeur Ron Steenkuijl over de visie van Steven de Waal:

Maatschappelijk leiders kunnen het niet alleen. Zij – wij – u en ik – wij zijn vooral de vooruitgeschoven posten, de mensen die de guts moeten hebben om anderen uit te dagen om ook – weer – mee te denken en mee te doen. Door zelf het goede voorbeeld te geven.

Steven de Waal noemt dat in zijn laatste boek de Digital Civil Revolution. Een revolutie die nu eens niet draait om disruptieve technologie, maar om een disruptie van leiderschap en democratie.

Een verschuiving in de driehoek staat-markt-burger die ruimte geeft aan de steeds mondiger wordende burger. Aan burgers die zich actief met het samenleven, de samenleving en de aanpak van publiek maatschappelijke vraagstukken willen bezighouden. Burgers die ook willen vechten om hun eigen gelijk te halen, hun eigen problemen op te lossen.
Burgerschap in de boardroom, shared decisionmaking, partnerschappen tussen bedrijven en burgers, samen verantwoordelijkheid nemen en delen.

Maatschappelijk leiders die zorgen dat mensen weer willen meedenken en meedoen. Bedrijven, managers, bestuurders die zorgen dat hun medewerkers en hun omgeving weer uitgedaagd worden om verder te denken dan hun eigen voordeur en achtertuin. U, ik, wij, moeten mensen om ons heen uitdagen om mede verantwoordelijkheid te nemen.

Civil Leadership is internationaal thema

De verwachtingen zijn dus hoog, al past deze thematiek goed bij de internationale lezingen tour van dr. Steven P.M. de Waal over zijn laatste boek Civil Leadership as the Future of Leadership (Amazon, 2018). Dit boek is ter plekke voor de deelnemers beschikbaar en wordt door De Waal aan belangstellenden persoonlijk nader toegelicht.

Back to top button