Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Module ‘Strategisch leiderschap’ voor Strategie Mastercourse van Avicenna

27 november 2020 | 09:00 - 12:00

Op 27 november 2020 verzorgt Steven de Waal een module over Strategisch Leiderschap binnen de Strategie Mastercourse van Avicenna.

Dit programma is bestemd voor managers, ondernemers, directeuren en professionals met ervaring op het gebied van strategievorming, die hun strategisch inzicht verder willen verdiepen. Zij vinden het essentieel hun persoonlijke groei, op het gebied van leiderschap en strategievorming, te koppelen aan de strategische ontwikkeling en bloei van hun organisatie. Met deze vijfdaagse leergang investeert u in de (verdere) ontwikkeling van uw strategisch vermogen én in uw vaardigheid medewerkers optimaal te betrekken bij de ontwikkeling van uw organisatie.

“Strategisch denken is cybernetisch, futuring maar ook slim en listig”

Steven de Waal gaat zich met name concentreren op het gecombineerde thema van leiderschap, dat vooral persoonlijk, waarden gedreven, karakter gedomineerd is, en strategie, dat vooral toekomstgericht is, maar ook veel persoonlijkheid en moed vraagt. Het vergt uiteindelijk strategische intelligentie, die getraind kan worden door de omgang met strategisch scherpe keuzes in omstandigheden waar die er echt toe doen. Juist de huidige gewoonte van strategie gelijkschakelen met strategische planning suggereert teveel dat het een rationeel proces is, leidt tot veel papier en het gedaan kan worden door consultants en beleidsmedewerkers. De beste combinatie tussen die twee begrippen ontstaat in zijn ogen als we voortaan strategie zien zoals het echt is: listig, opportunistisch en vanuit een houding van onzeker en paranoïde openstaan voor kansen en bedreigingen: zie zijn blog op Linkedin over Strategisch Denken.
Lees hier een kort interview met Steven de Waal over de Strategie Mastercourse
Back to top button