Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sessie over maatschappelijk leiderschap met bestuurders woningcorporaties

26 september 2019 | 15:30 - 17:30

De reputatie van woningcorporaties bij het grote publiek is niet goed. Terwijl zij zichzelf zien als hardwerkende sociale ondernemers die het beste voor hebben met huurders en woningzoekenden, ziet het publiek hen nog steeds als bureaucratische instanties die het belang van huurders juist niet centraal zetten. Dit verschil in perceptie is schadelijk en zorgelijk voor de sociale huisvesting als geheel. Aedes organiseert om die reden nu bijeenkomsten met bestuurders over de beeldvorming van de sector.

De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties wil daar graag op aansluiten en organiseert een aanvullende sessie met Steven de Waal die promoveerde op het onderwerp maatschappelijk leiderschap en de corporatiebranche goed kent. Aanleiding voor het organiseren van deze dialoog met zowel corporatiebestuurders als (communicatie)adviseurs is zijn meest recente boek.

De nieuwste publicatie van Steven, Civil leadership as the Future of Leadership, bevat namelijk een strategische analyse van hoe nieuwe technologie de publieke ‘arena’ volledig verandert, bedrijven en instanties steeds minder gezag hebben, en iederéén beschikt over moderne snelle communicatiemiddelen. Daardoor kunnen mensen meningen snel en breed verspreiden en grote groepen burgers kunnen zich steeds sneller organiseren. Dit vereist in de woorden van Steven “fundamenteel ander publiek leiderschap én fundamenteel andere vormen van communicatie.”

Met Steven – en met elkaar – wordt het effect op het leiderschap en de communicatiestrategie van de woningcorporaties besproken.
(H)erkennen de aanwezigen de visie van Steven? Hoe hiermee om te gaan als bestuurder, strateeg en communicatiemanager? Welke boodschap willen zij eigenlijk overbrengen? Hoe doen ze dat nu en past dat nog in deze tijd? Zou dat anders moeten? Met wie en hoe willen zij vooral in gesprek?  En hoe doen ze dat in de huidige tijd, zodat ze met de mensen die ze willen bereiken ook daadwerkelijk contact maken en geloofwaardig voor hen zijn?

Toegankelijk voor genodigden

Download hier de presentatie van Steven de Waal

Gegevens

Datum:
26 september 2019
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Back to top button