Agenda archief

College voor Board Potentials: 'Invloed van de toezichthouder' (Nationaal Register)

Steven de Waal is een van de docenten van de Leergang Board Potentials van het Nationaal Register voor Commissarissen. Op 20 april, 22 april en 28 oktober geeft hij college over de invloed van de toezichthouder.
Dit college gaat voor beginnende toezichthouders en commissarissen in op board room dynamics: het spel om informatie en invloed, binnen het team en met het management. Het gaat in op de onderlinge verhoudingen binnen de Raad van Toezicht en met de Raad van Bestuur. De Raden van Toezicht besteden veel aandacht aan het selecteren en werven van nieuwe kandidaten voor de RvT door het maken van zorgvuldig opgestelde profielen. De samenstelling van de Raad van Toezicht overstijgt de individuele capaciteiten van de leden van de Raad van Toezicht, het draait ook om de aanwezigheid van de juiste ervaring en om persoonlijkheidskenmerken van leden van een Raad van Toezicht. Als de ’tone at the top’ de kwaliteit bepaalt van de besluitvorming dan spelen de onderlinge verhoudingen een majeure rol. Hierbij gaat om het herkennen en omgaan met invloed en macht, om onderling vertrouwen en onderlinge conflicten en de dynamiek om hiermee om te gaan.
Daarnaast zal Steven de Waal zijn proefschrift behandelen, ‘The Value(s) of Civil ‘Leaders’ en daarbij ook dieper ingaan op de concrete personen die in het onderzoek opgenomen waren, omdat het selecteren, stimuleren en bewaken van leiders een heel andere tak van sport is dan vroeger de beheersing en monitoring van managers. Er wordt meer van leiding verwacht, qua waarden, karakter, ethiek, maatschappelijke betrokkenheid en dat leidt tot allerlei nieuwe toezicht uitdagingen die hij zal behandelen.
Klik hier voor meer informatie en inschrijving voor de leergang van najaar 2016
 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button