Agenda archief

Festival der Bestuurskunde 2016: Publieke waarde creëren door grenzeloos besturen

De opgave centraal: Publieke waarde creëren door grenzeloos besturen. Hoe doe je dat? Ontdek het tijdens het Festival via lezingen, workshops en opgavesessies.
Het Festival der Bestuurskunde vindt dit jaar plaats op 21 september in de Maassilo te Rotterdam.
Vluchtelingen, arbeidsmigratie, multiprobleemgezinnen, jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, medisch-technologische innovaties, ondermijnende criminaliteit, klimaatadaptatie, langdurige zorg, energietransities. Het zijn stuk voor stuk vitale maatschappelijke opgaven die geen organisatie alleen aankan. Ze vragen op het gezamenlijk creëren van publieke waarde, door grenzeloos besturen.
Dat vereist andere sturingsfilosofieën en werkwijzen. Het vergt ook ‘creatieve destructie’ van de manier waarop wij geldstromen, informatie-uitwisseling, verantwoordingsprikkels en de interactie met burgers en bedrijven organiseren. Tijdens het VB Festival 2016 bediscussiëren we hoe bestuur waarin de opgave centraal staat eruit ziet. We doen dat op verschillende manieren:

  • Twee opgavensessies over concrete maatschappelijke opgaven (schuldhulpverlening en duurzame energie);
  • Een tiental workshops (u kunt er 2 kiezen) van een variëteit aan organisaties, waarin ruimte is voor debat en strategische reflectie;
  • Lezingen van prominente bestuurders, waaronder Deltacommissaris Wim Kuijken en José Manshanden (themadirecteur Sociaal van de gemeente Utrecht en Overheidsmanager 2015);
  • Wetenschappelijke reflectie, waarin het leerstuk van ‘publieke waardecreatie’ wordt uitgediept.

Kijk hier voor meer informatie of download de flyer.
U kunt zich hier inschrijven. Als VB-lid krijgt u een hoge korting op de entreeprijs.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button