Maatschappelijk leiderschap

Interview met Egbert Fransen: 'de kracht zit in mensen, niet in organisaties'.

Maatschappelijk ondernemer Egbert Fransen spreekt over zijn drijfveren, ondernemerschap en toekomstvisie met Steven de Waal van PublicSPACE. Hij is directeur van Pakhuis de Zwijger en de Cultuurfabriek en (mede-) initiatiefnemer van Women Inc, Streetlab en De Buurtalliantie.
Egbert Fransen zet veranderingen in gang door bruggen te bouwen tussen heel verschillende mensen met een gezamenlijk belang. Hij biedt hen een podium, brengt hen op die manier bij elkaar en geeft daarmee de aanzet tot vruchtbare symbiotische samenwerkingsverbanden. Hij stimuleert daarmee het zelforganiserend vermogen van burgers. Dat heeft geresulteerd in talloze projecten en duurzame samenwerkingsverbanden op bijvoorbeeld cultureel gebied, bij de ondersteuning aan jongeren of op het gebied van wijkopbouw.
Zijn innovatieve aanpak en resultaten zijn een heel mooi voorbeeld van de waarde van maatschappelijk ondernemerschap. Hij zoekt de kracht om dingen aan te pakken en te veranderen niet in organisaties maar in mensen zelf. Dit sluit nauw aan bij de visie van PublicSPACE.
Bekijk hieronder de samenvatting van het gesprek. Aan bod komen onder andere zijn werkwijze, de hindernissen die hij als maatschappelijk ondernemer is tegen gekomen en de toekomst van maatschappelijk ondernemerschap.

Related Articles

Back to top button