Disruptief burgerschap

Landelijk Congres Bestuurskunde 2012: De Initiatievenbattle

Op de eerste dag van het LCB, 8 mei (klik hier) zal er een heuse initiatievenbattle plaatsvinden. Broeit er bij jou een idee voor een initiatief en wil je dit echt gaan realiseren? Kan je nog wat hulp gebruiken van anderen bij het uitwerken van je initiatief? Of zou je graag initiatiefnemers willen helpen met het uitdenken en realiseren van hun plan? Doe dan mee aan de LCB initiatievenbattle!
Vooraf worden tien initiatiefnemers geselecteerd door Greenwish, een organisatie die initiatiefnemers ondersteunt, adviseert en belangen van initiatiefnemers behartigt richting beleidsmakers en politiek. Hoe ziet de battle er precies uit? Tijdens twee workshops van Greenwish kunnen telkens vijf initiatiefnemers hun initiatief presenteren in een korte pitch.
Een vakkundige jury, onder meer bestaande uit Steven de Waal van PublicSPACE en Bertine Steenbergen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken kiest uit deze initiatieven een winnaar. De winnende initiatiefnemer krijgt een begeleidingstraject aangeboden door de PublicSPACE Foundation.
Broeit er bij jou een idee voor een initiatief, ben je hier zelfs al mee bezig en wil je dit (verder) ten uitvoer brengen? Geef je initiatief dan voor 15 april per e-mail (info@lcb.nl) op voor de initiatieven-battle.  Vermeld in je aanmelding kort wat je initiatief is, waarom jij dat wilt doen en hoever je bent. GreenWish neemt voor 1 mei contact met je op om je te laten weten of je geselecteerd bent en zo ja, welke voorbereiding er nog van je wordt gevraagd.
Ben je zelf geen initiatiefnemer, maar wil je wel in de praktijk ervaren hoe leuk en inspirerend het is om initiatiefnemers te adviseren bij het uitdenken en realiseren van hun idee? Geef je dan op voor één van de twee workshops van Greenwish door je in te schrijven als deelnemer aan het congres via www.lcb.nl en vervolgens de battle als workshopvoorkeur op te geven. We zien je graag op 8 mei!
Kijk hier voor meer informatie.
 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button