Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Maatschappelijk leiderschap

Leiderschap in crisistijd: Het start bij eerlijkheid

Berichtje in de krant: Balkenende geeft toe dat sommige burgers er volgens het CDA-programma in koopkracht achteruit zullen gaan, terwijl hij dit eerst had ontkend. Wat voor nieuws is dit? Middenin de ergste financieel-economische crisis ooit, terwijl zelfs Zuidelijk Europese landen draconische bezuinigingen aankondigen, kiest het CDA blijkbaar voor een zeer omfloerste, zo niet ronduit misleidende boodschap. Het gaat niet om wat in het verkiezingsprogramma staat en hoe daar op papier de pijn vooral niet wordt genomen, het gaat om communicatie van een eerlijke boodschap over de werkelijkheid naar een bang en onzeker volk, zeker naar de middenklasse die veel te verliezen heeft. Anders wordt het verschuilen achter een papieren werkelijkheid.
Alles wat de overheid doet om de overheidsfinanciĆ«n weer in orde te krijgen, raakt diezelfde burger rechtstreeks. En dan zijn het flauwe trucs om ‘koopkracht’ als baken te nemen, terwijl iedereen weet, ook meneer Balkenende dat er veel meer maatregelen zullen moeten komen die direct of indirect de koopkracht van de mensen raken: meer bijbetalen in zorg en hoger onderwijs, afschaffen van toeslagen, afschaffen van subsidies , verlagen of verkorten van uitkeringen, maar ook verlagen van niveaus van publieke dienstverlening: minder wegen, minder apparaten in scholen en ziekenhuizen etc. Nu kan dat ook goed, Nederland zit goed in de spullen (op vervoer na) en kan dus best een paar jaar indikken. Maar wees daar dan duidelijker over. Het ergste vind ik dat dit nu al vanaf het zogenaamde crisisakkoord van voorjaar 2009 zo gaat en heel veel Nederlanders, ook zzp ers en kleine ondernemers, daardoor echt denken dat de crisis al voorbij is. Dit soort vaagheid in de politieke top draagt daar zeer aan bij.

Related Articles

Back to top button