Agenda archief

Moedig Leiderschap – Deelname aan Avicenna WorldClass Pretoria

Op 4 september start in Pretoria de module van de Leergang Moedig Leiderschap van de Worldclass reeks van Avicenna, waar Steven de Waal aan deelneemt. Eerdere modules die hij bijwoonde waren in Yale (USA), Chennai (India) en Rome (Europa). Hij neemt deel vanuit zijn belangstelling voor bestuur en leiderschap (was ook het onderwerp van zijn proefschrift (2014)), vooral ook in internationaal perspectief en in de context van andere culturen en landen. In dit programma spreekt hem zeer aan de aandacht voor social entrepreneurship (zijn eerste boeken gingen daar over vanuit ‘maatschappelijk ondernemerschap’ (1994) en de ‘maatschappelijke onderneming’ (2000)).  Ze doen dat via de internationale beweging van Ashoka, waar hij al jaren lid van is en het gedachtegoed van Public SPACE mee voedt. Er zit ook een trip naar Krugerpark in het programma, met focus op dierlijk leiderschap. Dat laatste is hem natuurlijk al vele tientallen jaren vertrouwd vanuit het werk van zijn broer, Frans de Waal. We gaan het zien.
Tevens sluit deze deelname goed aan op zijn plan om een meer internationale verkenning te gaan doen naar ‘civil leadership’, als vervolg op zijn proefschrift, en dan met name de concrete, praktische en persoonlijke kanten ervan zoals tactiek, passie, karakter en waarden van dit type leiders.

We ontmoeten in deze leergang leiders en wetenschappers die ertoe doen. Zij delen, vaak op heel persoonlijke wijze, hun leiderschapsvraagstukken.  Zij bieden geen absolute waarheden, succesverhalen of recepten, maar ze maken elkaar deelgenoot van hun eigen dilemma’s, fascinaties en zoektocht naar leiderschap. Het programma brengt naar ‘mondiale arena’s’ waar momenteel fundamentele leiderschapskwesties spelen.
De leergang is bedoeld voor (top)managers, ondernemers, bestuurders en (senior) executives van ondernemingen en publieke organisaties. Deelnemers willen hun blikveld verruimen én tegelijkertijd investeren in de effectiviteit van hun persoonlijk leiderschap. Deelnemers zijn ervan overtuigd dat leiderschap niet zozeer op macht, als wel op gezag gebaseerd is.

Kijk hier voor meer informatie

Related Articles

Back to top button