boeken uitgelichtPublicatiesMaatschappelijk leiderschapBoeken

Portretten Maatschappelijk Leiders (2014)

Uit proefschrift - 'The Value(s) of Civil Leaders'

Overzicht  en portretten van onderzochte leiders

In 2014 ben ik gepromoveerd op een proefschrift over de waarde(n) van maatschappelijk leiders. Op deze site staan daarover diverse blogs, waaronder de samenvatting van mijn proefschrift “The Value(s) of Civil Leaders; a Study into the Influence of Governance Context on Public Value Orientation”. Op veler verzoek voeg ik er nu hier apart aan toe:

“If the institutional order has a gap,
use your initiative to plug it” – Mei Li Vos

Lees ook mijn blog deze site De waarden van maatschappelijk leiders in 10 punten. Zie voor het boek de website van de uitgever. Voor een wetenschappelijke studie zijn vooral de algemene kenmerken en conclusies uit deze verzameling cases van belang. Voor veel practitioners, waar ik mezelf ook ten dele toe reken, is juist nader inzicht in de details en beschrijving van deze cases het belangrijkst. Vandaar deze aparte weergave. Veel inspiratie en leesplezier!

Kort na mijn promotie is mijn essay in het FD geplaatst. Het essay is hier te downloaden.

Verkrijgbaar als e-book en als paperback via Eleven International Publishing en via de reguliere (online) boekhandels.

Related Articles

Back to top button