PublicatiesMaatschappelijk ondernemerschap

Tactische wapens voor de Publiek Zaak

Artikel in het FD over boek "Strategisch Management voor de publieke zaak"

Files zijn oplosbaar, wachtlijsten zijn weg te werken. Maar dan moet de overheid wel leren strategisch te managen. Steven de Waal reikt de wapens aan voor de overheid en alle andere betrokken partijen.

Waarom wordt het algemeen belang toch altijd als een stiefkind behandeld? Wachtlijsten in de zorg, onbedwingbare files, de ene jeugdzorg die niet weet wat de andere doet – falende voorzieningen worden bijna als vanzelfsprekendheid beschouwd. Volgens Steven de Waal, oud-consultant bij adviesbureau Boer & Croon, heeft dit twee oorzaken. Allereerst heeft de overheid geen benul van strategie en de manieren om die te realiseren. In de tweede plaats vinden weinig burgers, bedrijven en non-profit organisaties dat ze verantwoordelijkheid hebben voor het algemeen belang. Deze stelling vormt het uitgangspunt voor De Waals boek “Strategisch Management voor de Publieke Zaak”.

‘De Waal geeft flink wat wapens voor al deze partijen, die op eigen houtje of juist met elkaar een publiek belang willen dienen.’

Lees het volledige artikel hier.

Related Articles

Back to top button