Maatschappelijk leiderschap

Wat heeft Hawaii met management??

Afgelopen zomer was ik op Hawaii. Ik was daar voor werk, een congres. Ja, ja hoor ik u denken. Sinds kort kan ik echter bewijzen dat het echt voor werk was. Ik heb er samen met Jaap Boonstra en Leon de Caluwe een verslag over geschreven met de fraaie titel ‘Management in de 21ste eeuw”, gepubliceerd in het tijdschrift Management en Consulting. Uiteraard wel met een foto van de toplokatie waar alle Amerikanen bij zwijmelen vanwege de associatie met honeymoons en dergelijke. Ik was daar dus gewoon aan het werk.

En wat Hawaii verder met management heeft? Wat vindt u van de kunst van het combineren van twee extreme ‘brands’, namelijk toeristische toplokatie en Pearl Harbor? En het vreemde mengsel van het enige voormalige koninkrijk binnen de USA? En het omgaan met een bevolking die in meerderheid uit Japan of de Polynesische eilanden stamt naast Amerikanen? Ook buiten de conferentiezalen heb ik er dus veel opgestoken, een consultant’s job is never done….

Related Articles

Back to top button