Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Actualiteitendiner Gemeentefinanciën: voorbij financiële rapportages

4 maart 2020 | 18:00 - 21:30

Van controle en beheersing naar planning en verantwoording.

Maatschappelijke opgaven manifesteren zich steeds nadrukkelijker als complexe en meervoudige vraagstukken, over de grenzen van gemeenten, regio’s en beleidsdomeinen heen. Zoals de invoering van de omgevingswet, de energietransitie en de decentralisaties in het sociaal domein; grote veranderopgaven die een integrale benadering vereisen met gemeenten – als 1e overheid – aan de frontlinie. De randvoorwaarden voor innovatie, participatie en maatschappelijk rendement veranderen. En daarmee ook het perspectief op gemeentefinanciën en besteding van publieke middelen. Van financiële rapportages over controle en beheersing, verschuift de focus naar planning en verantwoording. Ook over inhoudelijke resultaten. Efficiency in financiering en bedrijfsvoering moet hand in hand gaan met toegevoegde waarde voor burgers. En dat tegen een achtergrond van verdergaande digitalisering, regionale samenwerking en verhoogde eisen aan transparantie en security.

Tijdens dit Actualiteitendiner verkent een select gezelschap van financieel experts uit verschillende gemeenten de veranderende paradigma’s van gemeentefinanciën en het sturen op maatschappelijk rendement.

Steven de Waal is op 4 maart 2020 voorzitter van het Actualiteitendiner Gemeentefinanciën, geïnitieerd door de Blommestein Groep.

Back to top button