Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass ‘Strategie in de Zorg’ – Rabo Ondernemersacademie

27 februari 2020 | 17:30 - 22:00

De zorg staat voor grote uitdagingen. Patiënten stellen steeds hogere eisen en kunnen dat waar maken, collectief organiseren en publiek maken door de nieuwe technologie, er is nu een #permanentpublicgrandstand!. Klanten en politiek vragen om transparantie en vergelijkbaarheid van de dienstverleners. De vergrijzing neemt toe terwijl de kosten in de hand moeten worden gehouden. Het is ook niet de vraag of de zorgsector moet veranderen, maar hoe, wanneer en met welk tempo!

In deze MasterClass van de Rabo Ondernemers Academie met deze keer de nadruk op Eerstelijns Zorg, gaat Steven de Waal in op “Strategie in de Zorg”. De ontwikkelingen in de zorg volgen elkaar in hoog tempo op. Deze bijeenkomst gaat over trends en ontwikkelingen met impact voor de zorg. We zoomen in op de essentie van strategie en de do’s en dont’s bij strategie-ontwikkeling, vooral ter bevordering van strategische intelligentie van de deelnemers! Daarbij legt Steven de Waal uiteraard een connectie met het door hem gelanceerde concept van #disruptiefburgerschap, in dit geval dus ook de nieuwe macht van de patiënt!.

Van de door Public Space ontwikkelde concepten komen langs:

  • #ChinaZorg: Nederlands stelsel is beetje markt aan de randen, de rest is (nog net geen communistische) staatssturing
  • De gemaakte fouten in de implementatie van het nieuwe zorgstelsel, sinds 2005
  • Het domme van de term #participatiesamenleving: het is een pleonasme, als iets ‘participatie’ kent, is het een ‘samenleving’ en andersom zeker ook! (zie verder ‘Burgerkracht met Burgermacht. Het einde van de maatschappelijke onderneming en het polderpaternalisme‘ (Boom 2015))
  • #disruptivecitizenship en de effecten specifiek op de zorg, zeker ook de 1e lijns zorg
  • Het belangrijkste, ook zeer strategische effect, dat nog erg vaak volstrekt onderschat wordt: de noodzaak van een nieuw leiderschap, #civilleadership, tegenover deze nieuwe macht van de patiënt en de #permanentpublicgrandstand met veel invloed op reputatie en publieke opinie: de publieke opinie is voor het eerst van en door het publiek zelf, dat is voroal erg wennen in Nederland: een tribune die het beter weet en openlijk terugpraat!

Toegankelijk voor deelnemers aan deze reeks.

Download hier de presentatie van Steven de Waal

Back to top button