Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijdrage aan Maurick Offensief ‘Van medisch naar welzijnsmodel in woonzorglandschap’

1 september 2021 - 3 september 2021

Lees een terugblik van Steven de Waal op de conferentie: “Reset van het Woonzorglandschap: Nieuwe Agenda en Ambities“. De uitkomsten van het Maurick Offensief zijn door de Blommestein Groep samengevat in een management summary (download pdf) en ook op hun website is een terugblik te vinden incl. een overzicht van deelnemers.

Aankondiging en toelichting

De langdurige zorg loopt tegen de grenzen van het zorgstelsel aan en daar lijken ook de extra middelen uit het Kwaliteitsbudget niets aan te kunnen veranderen: het personeelstekort loopt op, financiering loopt vast, nieuwe woonzorgconcepten komen moeilijk van de grond en de ontregeling van de lastendruk blijkt een veelkoppig monster. En dat terwijl de vraag naar zorg alleen maar zal toenemen en steeds meer ‘thuis’ geleverd zal worden. Het borgen van toekomstbestendige langdurige zorg vraagt om een fundamentele herbezinning met een transitie van het huidige medische zorgmodel naar een welzijnsmodel, waarbij niet ziekte maar gezondheid wordt gefinancierd. Waarbij zorg óver de disciplines van zorg, wonen en welzijn wordt georganiseerd. En waarbij maatwerk leidend is, ondersteund door technologie.

‘Beleving van zorg zoals we (nog) niet kennen’

De transitie naar een maatschappelijk renderend woonzorglandschap is complex en vraagt om betrokkenheid van álle zorgstakeholders, maar ook van onorthodoxe ‘denkkracht van buiten’. Het MaurickOffensief, een initiatief van de Blommestein Groep, brengt daarom naast een ambitieus gezelschap van zo’n 35 bestuurders uit zorg, wonen en welzijn, óók thought leaders van buiten de directe invloedssfeer van het sociaal domein bijeen.

Steven de Waal zal het debat voorzitten en op het eind actief bevorderen dat de belangrijkste inzichten worden gebundeld.

Gegevens

Begin:
1 september 2021
Einde:
3 september 2021
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.blommesteingroep.nl/agenda/maurick-offensief
Back to top button