Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mediaraad RTV Utrecht

31 augustus 2021 | 20:00 - 21:30

Steven de Waal is sinds kort voorzitter van de Mediaraad van RTV Utrecht.

De regionale publieke omroepen beloven iedere regio een betrouwbare journalistieke basisvoorziening met informatie, cultuur en educatie. Een voor iedereen en altijd bereikbare basisvoorziening; een spilfunctie in de ontwikkeling van de journalistiek en het cultuurdragerschap in de regio. Het vertalen van de journalistieke basisvoorziening in een concreet programmaschema is de taak van iedere individuele regionale omroep, waarbij de regionale mediaraad het programmabeleid vaststelt.

De Mediaraad is een wettelijk voorgeschreven orgaan dat de directie en professionele organisatie adviseert over het maatschappelijk profiel (uiteraard vanuit het voluit erkennen van de journalistieke onafhankelijkheid), over wat er maatschappelijk speelt en bevoegdheden heeft rond het mede-vaststellen van de jaarprogrammering en het programmabeleid.

Omdat RTV Utrecht bestaat uit de lokale omroep voor de stad Utrecht en de regionale omroep voor de provincie Utrecht zijn beide Mediaraden functioneel samengevoegd tot één, maar behandelen hun aparte stedelijke en regionale bevoegdheden natuurlijk in aparte vergaderingen. Juist de afstemming stad en regio en het wederzijds opdoen van ervaringen en vernieuwingen vindt de mediaraad van groot belang. De raad bestaat uit vertegenwoordigers van de in de stad en regio belangrijkste stromingen. Steven de Waal is voorzitter van de Mediaraad van RTV Utrecht.

Vaste onderdelen op de agenda van de Mediaraad zijn het beoordelen en vaststellen van het programmabeleid en het evalueren van radio en televisieprogramma’s.

Gegevens

Datum:
31 augustus 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Online
Nederland
Back to top button