Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialoog over Maatschappelijk Leiderschap met toezichthouders in onderwijs en kinderopvang

20 mei 2021 | 12:00 - 12:50

Lees op de website van de VTOI-NVTK een terugblik op het lunchcollege.
Lees ook een terugblik en verdere toelichting op het onderwerp in een blog van Steven de Waal ‘Bestuurlijke lessen betaald voetbal (FC Utrecht): Een warm hart en een koel hoofd‘.
Bekijk de opname van het lunchcollege op YouTube

Aankondiging en toelichting

Maatschappelijk leiderschap: lessen en inzichten uit de bestuurlijk turbulente wereld van voetbal, toepasbaar in de wereld van toezichthouders in het onderwijs en de kinderopvang.

Op 20 mei 2021 gaat Steven de Waal in gesprek over maatschappelijk leiderschap met leden van de Vereniging voor Toezichthouders in het Onderwijs en de Kinderopvang (VTOI-NVTK).

Aanleiding voor de uitnodiging was zijn artikel ‘Eén bal op de paal en het bestuur deugt niet’ in Goed Bestuur & Toezicht, over de belangrijkste lessen uit zijn periode als voorzitter van de Raad van Toezicht van FC Utrecht.

Dr. Steven P.M. de Waal heeft ruim 12 jaar in het bestuur van FC Utrecht gezeten, startend vanuit een zeer turbulente periode met publieke ruzies en bestuurlijke crises, zoals we dat vaak kennen van betaald voetbal. Lees hier wat hij bij zijn afscheid over die periode schreef.

Hij is in diezelfde tijd gepromoveerd op de waarde(n) van maatschappelijk leiderschap, een steeds actueler en belangrijker onderwerp. Hij vergeleek in dat proefschrift civil leaders vanuit verschillende private governance contexten, namelijk for-profit, non-profit en active citizenship, alledrie contexten die hij van binnenuit en in verantwoordelijke functies kent. In zijn ogen ligt de slag naar intern toezicht in het onderwijs zeer voor de hand, zowel in de omgang met mogelijke publieke en bestuurlijke turbulentie als in inzetten op maatschappelijk leiderschap.

Hij beschouwt deze lunchsessie als een dialoog met collega’s: hij heeft bijgedragen aan het laatste VTOI congres over de noodzakelijke omgang met stakeholders en is nu voorzitter van het ROC Midden Nederland. Hij ziet ernaar uit zijn inzichten en ervaringen te delen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Gegevens

Datum:
20 mei 2021
Tijd:
12:00 - 12:50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://vtoi-nvtk.nl/online-lunchcolleges-voorjaar-2021

Locatie

Online
Nederland

Organisator

VTOI-NVTK Academie
Telefoon
+31 79 363 81 04
E-mail
bureau@vtoi-nvtk.nl
Bekijk de site van Organisator
Back to top button