Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leidsche Rijn na corona – vervolgbijeenkomst met UtrechtDB

3 juni 2021 | 19:00 - 21:00

Wat burgers, organisaties, bedrijven, gemeente kunnen, willen en moeten bijdragen voor Leidsche Rijn-jongeren in een ‘intelligente lock-out’

Op 25 maart vond het eerste gesprek plaats van de Utrecht Development Board met betrokkenen bij jongeren in Leidsche Rijn.

Daar zien we ze ineens voor ons. De jongen die zijn opa verloor aan Covid, ver weg – zonder afscheid te kunnen nemen. Het meisje, dochter van de boekhandelaar, waar de huur doorliep en de winkel dicht bleef. Allebei delen ze de zorgen van hun ouders.

De Utrecht Development Board krijgt ze – in woorden- voorgeschoteld, 25 maart, op een zoektocht via Zoom in Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern. Wat moeten wij doen om na opheffen Corona-maatregelen jongeren tussen 12 en 18 jaar op te vangen, vragen we aan kenners van de jongeren daar. Hoe krijgen en houden we de jeugd aan boord? Hoe herstel je geknakt zelfvertrouwen? Wie kan wat aanpakken: sport, andere verenigingen, scholen, commerciële partijen of juist kleine informele verbanden. Een duizendkoppig daverend feest, stille stapjes, of allebei?

Op 3 juni wordt verder uitgewisseld over het oppakken van de eerste ideeën die zijn voortgekomen uit de bijeenkomst op 25 maart. Steven de Waal is sinds de oprichting lid van UtrechtDB en zal het online gesprek modereren.

Gegevens

Datum:
3 juni 2021
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Online
Nederland
Back to top button