Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Collegeblok ‘De disruptieve burger in het onderwijs: Toekomstgericht leiderschap’ bij het CAOP

24 september 2018 | 17:00 - 21:00

Informatisering en digitalisering van het onderwijs, ontwikkelingen rond big data: hoe gaan we om met (disruptieve) innovaties? Welke innovaties spelen er en wat is de impact? Dit ondermijnt het idee van de keuze vanuit overtuigingen voor pedagogisch didactische methodieken, immers de effectiviteit kan gemeten worden. Hoe hiermee om te gaan naar docenten, leerlingen, ouders? Wat betekent dit voor de inrichting van je school en de manier van werken voor docenten etc.?

Op 24 september verzorgt Steven de Waal een bijdrage aan het eerste blok van de leergang “Toekomstgericht en transformationeel Leiderschap in het (funderend onderwijs” van het CAOP (kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein). Een programma waarbij bestuurders en toezichthouders meer inzicht zullen krijgen in de aard van de trends en ontwikkelingen binnen het funderend onderwijs, maar ook ervaringen kunnen delen over de informatisering, digitalisering, globalisering en segregatie in het onderwijs.

“Ook het onderwijs zal sterk moeten wennen aan opiniërend en invloedrijk burger”

Hij zal met name ingaan op zijn concept van de ‘disruptieve burger‘, dus hoe dezelfde technologieën die de disruptie in de markt verklaren, ook zorgen voor revoluties in de mechanismen van politiek, publieke dienstverlening en burgersamenleving. Vanaf het begin heeft die driehoek van 3 verschillende partijen die een modern Westers land vormen, onder de filosofie van zijn denknetwerk Public Space gelegen. Paternalistisch en regentesk Nederland zal nog sterk moeten wennen aan de kennis opgravende, opiniërende, samen georganiseerde en publiek invloedrijke burger en dus ook onderwijs!
Toegankelijk voor deelnemers aan het programma. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden

Gegevens

Datum:
24 september 2018
Tijd:
17:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

CAOP
Lange Voorhout 13
Den Haag, 2501 CN Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 70 376 57 65
Bekijk de site van Locatie

Organisator

CAOP
Telefoon
+31 70 376 57 65
E-mail
info@caop.nl
Bekijk de site van Organisator
Back to top button