Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Discussieleider ‘Sport als verbinder in de groeiende stad’

5 maart 2019 | 18:00 - 21:00

Sport als verbinder in de stad. Kan de halfpipe, taekwondo en dance buurtbewoners dichter bij elkaar brengen? Bovendien: bewegen is gezond. Voor sport hoef je niet altijd lid van een vereniging te zijn. De straat, het park en het plein om de hoek bieden sommigen meer avontuur. Wat biedt Utrecht zijn inwoners eigenlijk aan los-vaste aantrekkelijke actieve mogelijkheden? Hoezeer verschillen wij van andere steden? Staan urban sports op de lijstjes bij Utrechtse gebiedsontwikkeling, met visie op noodzakelijke fysieke randvoorwaarden?
 

Wat kunnen en moeten gemeente en burgers bijdragen aan verbinding door sport in Utrecht

Met meer kantoren, meer huizen, meer verkeer en steeds meer en diverser inwoners zal Utrecht oog moeten hebben voor urban sports. Denk aan sporten die vooral jongeren in de stad aanspreken, zoals 3×3 streetbasketball, straatvoetbal, urban hockey, panna, freerunning, urban running, streetathletics, calisthenics, skaten, bmx-en, dance, vechtsporten.
Daarover wil de Utrecht Development Board graag met praktijkmensen nadenken. Het draait om burgerschap, vrijwilligers, om al dan niet professionele infrastructuur, plekken, vierkante meters: wat gemeente en burgers kunnen en moeten bijdragen aan één stad.
Steven de Waal leidt op 5 maart 2019 de discussie met dit stevige mengsel van betrokken burgers, maatschappelijk leiders, maatschappelijke organisaties en gemeente en andere belangrijke instanties die de urban sports en fitness kunnen bevorderen.

Gegevens

Datum:
5 maart 2019
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Back to top button