Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meedenksessie over bevindingen boektour Civil Leadership

4 juli 2019 | 08:00 - 10:00

De roep om nieuw leiderschap is groot

We maken spannende, ontwrichtende en zeer onzeker makende tijden door. In zijn boek ‘Civil Leadership as the Future of Leadership’ (Amazon, 2018) heeft Steven de Waal dat geanalyseerd als een revolutie op mentaal, samenleving en institutioneel gebied, hopelijk leidend tot meer macht voor de burger, die echter ook disrupterend kan uitpakken: #DigitalCivilRevolution.

Er wordt nu toenemend strategische intelligentie en nieuw publiek leiderschap gevraagd rond de publieke zaak. De roep om nieuw leiderschap is groot, maar vooralsnog lijken de runner-ups van buiten het ook hier te winnen, juist omdat ze geen ballast, geen gevestigde belangen, geen routines, geen trage reactietijd hebben, zoals we dat ook bij disrupties in markten hebben gezien.

Reflectieronde met DenkNetwerk Public Space

Na de publicatie van dit boek eind 2018 (uiteraard in zichzelf ook gebaseerd op veel lezingen in Nederland en de rest van Europa) en de daaropvolgende reeks lezingen en ontmoetingen, nu wereldwijd op uitnodiging, zoals in Nieuw Zeeland, California, Finland en Canada, is het weer tijd voor de start van een nieuwe cyclus van reflectie: een kleinere intellectuele ontmoeting ter verdere reflectie op wat De Waal in deze ronde is tegengekomen en fundamentele vragen oproept.

In dat kader vindt op 4 juli een meedenksessie plaats. Genodigden uit het DenkNetwerk van Public Space gaan in gesprek naar aanleiding van een door Steven de Waal opgesteld paper met daarin aanzetten voor verdere reflectie op de onderwerpen van zijn boek, daarop gebaseerde lezingen en daardoor uitgelokte debatten en dialogen van het afgelopen half jaar.

Gegevens

Datum:
4 juli 2019
Tijd:
08:00 - 10:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Back to top button