Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe macht burgers verandert fundamenteel overheid en openbaar bestuur – lezing en dialoog met Necker / Citisens

28 september 2023 | 16:00 - 18:00

De ‘digital civil revolution’ en de nieuwe vormen van macht die burgers daarmee hebben gekregen maakt een fundamenteel andere visie op openbaar bestuur noodzakelijk. Steven de Waal analyseerde in zijn boek ‘Civil Leadership as the Future of Leadership. The disruptive power of citizens’ (2018) die nieuwe macht en de enorme impact die deze heeft op democratie, politiek en openbaar bestuur.

Necker en Citisens hebben jaarlijks met al hun medewerkers een meerdaagse bijeenkomst waarbij ze zich  laten inspireren op één van hun belangrijkste kernwaarden: impact op het openbaar bestuur. Dit doen ze aan de hand van talks en goede gesprekken over de verschillende maatschappelijke opgaven waar ons land voor staat. Wat speelt er? Wat betekent dit voor de werking van onze democratie? Wat vraagt dit van bestuurders? En hoe kunnen we als Necker / Citisens daaraan bijdragen?

Op 28 september 2023 hoopt Steven de Waal met een lezing en een vraaggesprek over de revolutionair andere tijden voor democratisch politiek bestuur het gezelschap te inspireren in hun werk.

“Niet een nieuw stadium in de industriële revolutie maar een fundamenteel andere revolutie die onze communicatie, machtsverdeling en politieke cultuur diepgaand verandert.”

 

 

Gegevens

Datum:
28 september 2023
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Back to top button