Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Strategie en Moraliteit/Waarden en dus ‘civil leadership’ – Module in Erly Public Academy leergang

4 oktober 2023 | 10:30 - 13:00

De verdiepingsleergang ‘De toezichthouder als rentmeester’ is een door Erly / Public Academy geïnitieerde leergang voor ervaren toezichthouders in de publieke sector.

De toezichthouder als rentmeester

De ontwikkelingen in governance gaan snel en er is steeds meer behoefte aan toezicht dat duurzaam is en oog heeft voor langere termijn doelen. Toezicht dat verantwoording durft af te leggen zowel aan interne als externe (toekomstige) stakeholders. Toezicht dat vanuit intrinsieke waarden en rentmeesterschap een hoger ethisch doel nastreeft en daarmee zowel de eigen organisatie als de samenleving dient. Toezichthouders die vanuit een eigen moreel kompas en op basis van eigen gedrag een voorbeeldfunctie hebben. In deze opleiding wordt op al deze onderwerpen ingegaan aan de hand van theorie en praktijk.

In deze leergang wordt gezocht naar hoe je als toezichthouder bij kunt dragen aan het creëren van waarde voor de langere termijn. Daarnaast wordt verkend hoe je vanuit je eigen moreel kompas en intrinsieke normen en waarden duurzaam toezicht vorm kunt geven.

Strategie en Moraliteit/Waarden en dus ‘civil leadership’

Op 4 oktober 2023 verzorgt Steven de Waal in deze leergang een lezing en dialoog Strategie en Moraliteit/Waarden en dus ‘civil leadership’. Daarbij komen de volgende thema’s aan de orde:

  • De Digital Civil Revolution leidt tot een fundamenteel andere publieke arena en dus andere strategie en publiek leiderschap: ‘Civil Leadership as the Future of Leadership’
  • Moraal en Macht: Tot welk waarden geladen strategie en leiderschap leidt dat? Maar ook: Hoe krijg je die goede dingen voor elkaar in deze turbulente, verdeelde tijd en tegenover deze ‘permanent public grandstand’?
  • Het enige juiste antwoord is ‘civil leadership’: Waarom? Wat is dat? Wat zijn de kenmerken?
  • Wat betekent dat voor de RvT/RvC?
Back to top button