Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Panellid tijdens Jaarcongres VTOI-NVTK

16 mei 2019 | 10:30 - 16:00

Op donderdag 16 mei 2019 vindt het jaarlijkse VTOI-NVTK congres plaats met dit jaar als thema “In het belang van …” Onderdeel van het programma is ‘een goed gesprek over belangen en belangstelling’ met:

  • Steven de Waal; oprichter Public SPACE, auteur van o.m. ‘Burgerkracht met Burgermacht’ en ‘The value(s) of civil leaders’
  • Prof. Dr. Edith Hooge; hoogleraar Onderwijsbestuur TIAS School for Business and Society, Universiteit van Tilburg, voorzitter Onderwijsraad
  • drs. Monique Vogelzang; Inspecteur Generaal Inspectie van het Onderwijs
  • diverse stakeholders in de zaal en deelnemers

Zij zullen over drie stellingen in gesprek gaan:

  1. Het publieke debat wint aan invloed. Toezichthouders moeten daarom zichtbaarder zijn in het publieke debat.
  2. Als je echt naar stakeholders gaat luisteren loop je tegen de grenzen van de wet aan. De regelreflex van de overheid staat de verdere ontwikkeling van het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid door onderwijsinstellingen in de weg.
  3. Het toetsen van de kwaliteit van governance is te veel intern gericht. Stakeholders moeten betrokken worden bij de zelf-evaluatie van toezichthouders en bestuurlijke visitatie.

In het belang van…

Als toezichthouder heb je een belangrijke taak in het op koers houden van de school of kinderopvang organisatie. Heeft de organisatie de doelen vastgesteld in dialoog met de mensen en organisaties die een belang hebben bij de maatschappelijke taak, de stakeholders? Hoe weet je dat als toezichthouder? Waar haal je je informatie vandaan? Heb je daar zelf een rol in te vervullen?
En wie zijn dan die stakeholders? Als toezichthouder in het onderwijs en de kinderopvang heb je te maken met verschillende invloeden. Van binnenuit, de ouders en de kinderen, de medewerkers, maar ook van buiten, zoals de gemeente, de onderwijsinspectie, jeugdzorg of de maatschappelijke context waarin je organisatie zich bevindt. Deze context is in de afgelopen twintig jaar veel gecompliceerder geworden.
Het organiseren van een dialoog over de doelen en het functioneren van de organisatie vraagt om goed beleid. Stakeholdermanagement is daarom belangrijk voor goed toezicht. Leuk, maar wat is dat nu precies en waartoe dient het? En hoe kan jij als toezichthouder stakeholderbeleid op een effectieve manier voeren?

Gegevens

Datum:
16 mei 2019
Tijd:
10:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://vtoi-nvtk.nl/congres

Organisator

VTOI-NVTK Academie
Telefoon
+31 79 363 81 04
E-mail
bureau@vtoi-nvtk.nl
Bekijk de site van Organisator
Back to top button