Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Utrecht Development Board: lopen en bewegen

16 mei 2019 | 18:00 - 21:00

“Het komt erop aan dat we elkaar helpen verbinden”. Dit zei burgemeester Jan van Zanen in Buitenhof naar aanleiding van het schietincident op 18 maart. Ook bij UDB zijn we diep geschokt door deze aangrijpende gebeurtenis. En het sterkt ons tegelijkertijd om onze missie ‘verbinden’ voort te zetten.
 
De Utrecht Development Board werkt aan een programma rondom bewegen en verbinden. We inventariseerden berichten uit de stad rondom sport en spraken ook met mensen die ongeorganiseerd sporten: “urban sports”. Rest ons nu het gewone bewegen. Wij willen graag met elkaar nadenken en discussiëren over het meest simpele ontmoeten en bewegen in Utrecht. Het gaat om lopen: over de stoepen en oversteekplaatsen, ruimte voor te voet gaan, elkaars gezichten en ogen zien op straat.
Wat biedt Utrecht zijn inwoners eigenlijk voor de meest eenvoudige en goedkope manier van bewegen? Weten burgers hun omgeving beloopbaar te houden door samen op te trekken? Hoezeer verschillen wij van andere steden? En: staat de gewone voetganger, het kind naar school, de gehandicapte op de lijstjes bij Utrechtse gebiedsontwikkeling? Aanwezig zijn (ervarings)deskundigen en doeners uit verschillende hoeken van de stad, initiatiefnemers, beleidsmakers. Steven de Waal, lid van de UtrechtDB vanaf het eerste uur, leidt de discussie.

Gegevens

Datum:
16 mei 2019
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Back to top button