Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Programmaraad EVAG – Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht

22 juni 2021 | 16:30 - 18:00

De EVAG (Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht) is een landelijke academie voor iedereen die geïnteresseerd is in gemeenschapskracht en het ontwikkelen van vitale gemeenschappen. Zij vormen samen een onderzoekgemeenschap en een platform (online en offline) voor onderzoek, kennisdeling, informatie-uitwisseling en dialoog. De academie is laagdrempelig en inclusief. Iedereen kan deelnemen: betrokken en actieve bewoners, bestuurders, professionals en wetenschappers.

Dit voorjaar wordt onder voorzitterschap van Steven de Waal een programmaraad ingesteld. De programmaraad is primair verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van het curriculum (en eventuele andere activiteiten) dat door de Ella Vogelaar Academie wordt aangeboden. Een groep die bewaakt of het aanbod/curriculum van de Ella Vogelaar Academie aansluit op de vragen vanuit bewonersinitiatieven en andere doelgroepen, het aanbod compleet is en van de gewenst kwaliteit is en welke nieuwe thema’s of onderzoeksvragen moeten worden geagendeerd.

Het voorzitterschap van Steven de Waal komt voort uit zijn voorzitterschap van en de missie van Denktank Public Space, die hij oprichtte in 2002 als eerste private denktank in Nederland. Die missie is namelijk het bevorderen van actief burgerschap en maatschappelijk ondernemerschap.

Meer wetenschappelijk ligt er een sterk verband met zijn proefschrift ‘The Value(s) of Civil Leaders’ (2014). Hierin conceptualiseerde en analyseerde hij met name maatschappelijk leiders die vanuit een private context (for-profit, non-profit, active citizenship) het publieke belang met eigen leiderschap verder wilden brengen. Dat heeft natuurlijk een nauwe connectie met gemeenschapskracht, met steun uit goed burgerschap en met privaat maatschappelijk initiatief.

Tijdens deze tweede bijeenkomst op 22 juni wordt met een eerste groep leden verder van gedachten gewisseld over de samenstelling, rol en het werk van de programmaraad.

Gegevens

Datum:
22 juni 2021
Tijd:
16:30 - 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Online
Nederland
Back to top button