Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Denktank Jeugdsprong: afsluitende (digitale) meeting

30 juni 2021 | 15:00 - 17:00

Op 30 juni vindt de afsluitende bijeenkomst van de Denktank Jeugdsprong plaats. De denktank is een initiatief van FNV Zorg en Welzijn en Stichting Beroepseer en bestaat uit een kernteam van vijftien leden, die zich onder voorzitterschap van Steven de Waal, hebben gebogen over het vraagstuk hoe de jeugdzorg beter georganiseerd zou moeten worden. De leden hebben verschillende rollen en taken in de jeugdzorg en zijn in staat gebleken buiten de bestaande kaders en belangen te denken en te handelen.

Op 17 mei 2021 heeft de Denktank Jeugdsprong haar Manifest De Jeugdsprong gepresenteerd tijdens een goed bezochte Zoom-uitzending.

Lees hier meer over het manifest en de lancering

De Denktank kan met genoegen terugkijken op de ontvangst van het manifest. Velen uit de sector zelf, ook vele beleidsdeskundigen, steunen veel uit het manifest. Vele jongeren en ouders vinden het mooi dat er nu eindelijk eens naar alle problemen in samenhang wordt gekeken met ook een samenhangende visie op waar de verbeteringen kunnen en moeten zitten.

Ook politiek was er veel steun met een kamerbrede motie die de staatssecretaris oproept met ons hierover in gesprek te gaan. Dat gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden, het stond al gepland voor de oproep van de Tweede Kamer, en biedt zeker aanknopingspunten en connecties tussen wat de politiek bestuurder wil en wat de Denktank adviseert.

Tenslotte is het natuurlijk ook mooi te zien dat velen in bestuurlijke posities, zoals directeuren en wethouders, niet vasthouden aan hun eerder betrokken bestuurlijke loopgraven, maar inzien en erkennen dat we in het manifest veel zaken aanpakken of richting over aangeven, waarvan zij ook zien dat er echt iets aan moet gebeuren.

Belangrijkste zal nu zijn hoe we komen tot een meer inhoudelijke regie op een groot transformatie proces van de hele jeugdzorg dat gemakkelijk jaren kan duren, maar tegelijk wel hoop biedt, vooral voor jongeren, gezinnen en professionals zelf!

Eerdere blogs van Steven de Waal over deze denktank:

Manifest Denktank Jeugdsprong biedt nieuwe integrale visie op jeugdzorg, 6 mei 2021

Praktische toekomstvisie op Jeugdzorg, 18 maart 2021

Denktank Jeugdsprong van start, 6 januari 2021

 

Gegevens

Datum:
30 juni 2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Online
Nederland
Back to top button