Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verdiepende sessie ‘Waarom is Civil Leadership het antwoord op de moderne disruptieve tijden? bij State of Leadership van Avicenna

10 mei 2019 | 13:00 - 17:30

Tijdens de Avicenna State of Leadership lezing, die op vrijdag 10 mei in Utrecht plaatsvindt, staat ‘de roep om moreel leiderschap’ centraal. Na een prikkelende aftrap door prof. Alex Brenninkmeijer kunnen deelnemers kiezen uit een van de vier verdiepende sessies rondom dit thema. In elk van de interactieve sessies deelt een expert op het gebied van moreel leiderschap zijn of haar ervaringen en inzichten.

Dr. Steven de Waal verzorgt een sessie over Civil Leadership

Er zijn in Nederland recent kwesties geweest rond verkeerd publiek optreden en zwak leiderschap van het bedrijfsleven. Dat werd door velen een teken van een ‘kloof’ genoemd, tussen politiek en bedrijfsleven. Dr. Steven de Waal is van mening dat juist de publieke arena zelf revolutionair is veranderd. Dit heeft hij verder uitgewerkt in zijn laatste boek ‘Civil Leadership as the Future of Leadership. Harnessing the disruptive power of citizens’ (Amazon 2018). In zijn sessie gaat hij in op de Waarom-vraag: waarom leidt de nieuwe, strategische context van ‘disruptive citizenship’ ertoe dat maatschappelijk en waardengedreven leiderschap vanuit publieke passie belangrijker wordt? En hoe ziet dat er dan uit, welk karakter en vaardigheden zijn daar dan voor nodig: de kernvraag achter leadership development zoals de leergangen van Avicenna beogen te bieden.

Lees hier meer over de visie van Steven de Waal op moreel leiderschap

Download hier de uitnodiging met het volledige programma

Download hier de presentatie van Steven de Waal

Back to top button