Agenda archief

Festival der Bestuurskunde over decentralisatie

Steven de Waal neemt deel aan de paneldiscussie tijdens het jaarlijks door de Vereniging voor Bestuurskunde georganiseerde Festival der Bestuurskunde.
Het thema van dit jaar is De 3D-Gemeente: Van Eenheidsstaat naar Maatwerkstaat? Deze 11e editie van het Festival staat in het teken van de drie decentralisaties die zullen gaan plaatsvinden. Daarbij is er specifiek voor gekozen om deelnemers na te laten denken over de decentralisaties en te laten ervaren wat decentraliseren betekent: Het Festival heeft dit jaar meer dan ooit een interactief karakter.
Het Festival vindt plaats in het Provinciehuis van Utrecht. In de Statenzaal wordt gestart met een korte, maar krachtige inleiding waarna deelnemers de decentralisatie gaan ervaren in decentrale werksessies met een sterk interactief karakter. Na de uitgebreide netwerklunch zijn er workshops waar er dieper in zal worden gegaan op de kenmerken van de decentralisaties en decentraliseren in het algemeen. De dag wordt afgesloten met een interactieve centrale sessie, waar een panel van experts de discussie tussen de festivalgangers van commentaar zal voorzien. Bij de sluiting van het festival zal gepoogd worden tot een centrale boodschap te komen over wat decentraliseren in de praktijk betekent en wat de uitdagingen zijn van decentraliseren.
Na afloop van de debatsessie wordt de Van Poelje prijs voor de beste dissertatie 2012 uitgereikt.
Op de website van het festival vindt u nadere informatie met o.a. het programma en het inschrijfformulier.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button