Innovaties maatschappelijk middenveld

Public SPACE stimuleert en ondersteunt innovaties die organisaties vanuit het maatschappelijk middenveld in gang zetten. Hieronder vindt u voorbeelden daarvan.
 
6 logo klein_wijsamenvoorelkaar_250x332

Wij Samen voor Elkaar

De website www.wijsamenvoorelkaar.nl is een portaal om de vele bestaande maatschappelijke initiatieven die er in Nederland zijn, zichtbaar en vindbaar te maken en waar mogelijk te versterken. Wijsamenvoorelkaar.nl is een initiatief van MaatschapWij; een open samenwerkingsverband van een groeiende groep mensen en organisaties die zich samen inzetten voor een maatschappij, waarin we meer voor elkaar over hebben en samenwerken.
 

Stichting MAAT

Stichting MAAT is een netwerkorganisatie die programma’s en projecten opzet om de samenhang in dienstverlening tussen de sectoren wonen, welzijn en zorg te verbeteren. Door samenwerking worden de productiviteit en kosteneffectiviteit van de diensten van MAAT-organisaties verbeterd. Op deze manier worden de bestaande kwaliteit en dienstverlening gehandhaafd ondanks afnemende financiële middelen en arbeidspotentieel. Public SPACE heeft voor het geheel van oprichters en stakeholders een lezing verzorgd over maatschappelijk ondernemerschap en initiatief in deze sectoren van publieke dienstverlening.
 

EigenZorg

EigenZorg is een matching platform voor mensen die zorg nodig hebben en mensen die zorg aanbieden. Zorgvragers kiezen op de website zelf een EigenZorger die qua leefstijl het beste bij hen past. Samen vullen zij de zorgvraag van de klant in. Zo kunnen EigenZorgers werken met de vrijheid van eigen ondernemerschap, maar met de ondersteuning van een grote, professionele zorgorganisatie. EigenZorg werkt samen met Laurens, dé specialist in ouderenzorg in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button