Agenda archief

Maatschappelijk Forum Banken

Omdat de bankensector het wederzijds begrip tussen banken en de samenleving wil vergroten organiseerde de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) op 15 maart 2018 het Maatschappelijk Forum Banken. Tijdens dit Forum gingen vertegenwoordigers van verschillende banken, hun klanten en maatschappelijke organisaties in gesprek om te horen wat de wensen en verwachtingen zijn.
Thema van het Forum was dit keer: “Financieel weerbaar”. Wat vindt u belangrijk als het gaat om (digitaal) bankieren? Wat verwacht u van uw bank – nu, maar ook in de toekomst? Hoe kan een bank u helpen bij het maken van financiële keuzes als u ouder, en misschien afhankelijker, wordt? Hoe kunnen banken helpen financieel misbruik te voorkomen?
Steven de Waal was een van de panelleden tijdens dit directe, informele gesprek tussen bank en klant. Tijdens het Forum op 15 maart ging het om circa 20 klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos en de Volksbank en om vier bestuurders van deze banken: Vincent van den Boogert (ING), Wiebe Draaijer (Rabobank), Frans van der Horst (ABN AMRO) en Maurice Oostendorp (Volksbank).
Er waren ook vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties aanwezig, zoals het NIBUD, ouderenorganisatie ANBO, Nederlandse Vereniging van Gepensioneerden, Veilig Thuis, Careyn Nederland, NVVK, NRI en een notaris. De gastvrouw was oud-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen.

Related Articles

Back to top button