PublicatiesMaatschappelijk ondernemerschap

Maatschappelijk ondernemerschap in de zorg

Hoofdstuk van o.a. Steven de Waal voor de bundel Ondernemers in de zorg, 2003

Het hoofdstuk ‘Maatschappelijk Ondernemerschap in de Zorg’ door o.a. Steven de Waal, is onderdeel van de bundel ‘Ondernemers in de Zorg’: een overzicht van trends en ontwikkelingen.

Ondernemen en ondernemerschap worden in de gezondheidszorg steeds belangrijker. Zowel binnen als buiten de bestaande kaders zoeken zorgondernemers naar nieuwe mogelijkheden om op de behoeften van cliënten en/of patiënten in te spelen. Actuele trends als deregulering en maatschappelijk ondernemerschap spelen daarbij een belangrijke rol.

“Maatschappelijke ondernemingen worden uitgedaagd om … een centrale rol te spelen in het ontwikkelen van de samenleving.”

De bundel ‘Ondernemers in de zorg’ (red. W.H. van Harten en R. Schuring – 2003) biedt een overzicht van ondernemende activiteiten én ondernemers in de zorg en behandelt de hiermee samenhangende managementaspecten. In het hoofdstuk ‘Maatschappelijk ondernemerschap in de zorg’ wordt door o.a. Steven de Waal een karakterisering gegeven van dit bijzondere type onderneming en wordt ingegaan op de onstaansgeschiedenis van maatschappelijke ondernemingen.

Download hier het volledige hoofdstuk ‘Maatschappelijk Ondernemerschap in de Zorg’ door Steven de Waal, Joost van Katwijk en Arjen van Ballegoyen

Bundel samengesteld door W.H. van Harten & R. Schuring (red.) van Gorcum Assen, 2003

 

Related Articles

Back to top button