Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Maatschappelijk ondernemerschap

Professionals de baas!

Eens per jaar word ik door het instituut KMBV gevraagd voorzitter te zijn van een jury die best practices in de zorg beoordeelt. Dit jaar trok in 10 minutengesprekjes weer een groot aantal zeer interessante voorbeelden aan ons oog voorbij. We kozen uiteindelijk unaniem voor het initiatief van Buurtzorg.
Uit het juryrapport: “‘Het beste halen uit professionals’, zo kun je in een keer de reden van waardering door de jury omschrijven.” Wat is namelijk het concept hierachter: biedt wijkverpleegkunde aan aan huisartsen, maar in een zeer kleinschalige, ondernemende constructie met duidelijke lokale aanspreekpunten en professionals die zelf de baas over hun werk en organisatie zijn. Geen vervreemding, geen onnodige bureaucratie, geen anonimiteit voor klant of partner (zoals de huisarts).

Professional centraal

De toekomst in de zorg is aan dit soort organisaties! Denk eens na: de officiƫle politieke mantra is al een tijdje dat klant en professional weer centraal moeten staan, maar wie levert er dan in, wie moet dan blijkbaar meer naar de zijlijn en bescheidener worden? Welke partij moet dan minder te vertellen krijgen? Ik denk managers en ambtenaren, wat denkt u?

Related Articles

Back to top button