Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijdrage aan Ingendael Discours 2018 ‘Patiënt als CEO van zijn zorg’, Blommestein Groep

29 augustus 2018 - 31 augustus 2018

Van 29 – 31 augustus initieert de Blommestein Groep op Landgoed Huize Bergen en Kasteel Maurick in Vught voor de 8e keer in successie ‘de zomerse studiereis voor zorgbestuurders in eigen land’: IngendaelDiscours.

Met ‘Patiënt als CEO van zijn Zorg’ als inhoudelijk vertrekpunt, tast een select gezelschap van zo’n 35 zorgbestuurders, specialisten, verzekeraars én patiënten in een vernieuwd en dynamisch 2,5-daags programma de veranderende paradigma’s voor een innovatief en maatschappelijk renderend zorglandschap af. Met naast de medisch-inhoudelijke expertise van bestuurders en specialisten, dit jaar ook de inbreng van aanstormende startups, pionierende zorgondernemers, CMIO’s en experts uit andere sectoren.

Steven de Waal zal tijdens het Discours de belangrijkste inzichten bundelen en vertalen naar een ambitieagenda voor Nederlandse zorg. Dat biedt met dit gezelschap een grote kans om vanuit de medische en bestuurlijke praktijk aan te geven wat de zorg al doet aan en verder moet anticiperen op de impact van de Disruptieve Burger (eigenlijk dus vaak de Disruptieve Patient!). Hierover heeft hij in de afgelopen periode in 5 landen in Europa voor een vergelijkbaar gezelschap lezingen gehouden, daarnaast zal  er een internationaal boek hierover verschijnen per half november bij Amazon. Hij heeft daarover al een eerste ontbijtsessie belegd met het denknetwerk van Public Space.

De gezondheidszorg beweegt steeds nadrukkelijker richting digitalisering, personalisering en verschuiving van zorg buiten de muren van het ziekenhuis. Het is duidelijk dat we met een maatschappij-brede trendbreuk te maken hebben: de ene na de andere sector gaat op de schop onder druk van ‘social en exponential technologies’.

Ook de gezondheidszorg ontkomt er niet aan. Gelukkig maar. De patiënt wordt het absolute epicentrum van zorg; als eigenaar, beheerder en deler van medische informatie, georganiseerd in netwerken om zich heen. Maar waar de Nederlandse zorgsector uitblinkt in medisch-inhoudelijke innovaties, valt er nog een wereld te winnen in het stimuleren, adopteren en opschalen van innovaties aansluitend bij de leefwereld van de patiënt.

“Denkkracht van buiten helpt mee aan complexe transitie naar een innovatief zorglandschap”

Het Ingendael Discours bespreekt de impact van deze en andere actuele ontwikkelingen en daagt de aanwezigen uit om over elkaars grenzen heen op zoek te gaan naar synergie. Patiëntgerichte en toekomstbestendige kwaliteitszorg vraagt om een fundamentele herbezinning op samenwerking en innovatie; binnen en buiten het ziekenhuis, cross-sectoraal en samen met nieuwe stakeholders. De transitie naar een innovatief en maatschappelijk renderend zorglandschap is complex en daarom brengen we, naast de medisch-inhoudelijke expertise van bestuurders en specialisten, ook thought leaders van buiten de directe invloedssfeer van de zorg in: de zgn. ‘denkkracht van buiten’.

Gegevens

Begin:
29 augustus 2018
Einde:
31 augustus 2018
Evenement Categorie:
Back to top button