Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Derde Energietransitie-dialoog over Warmtetransitie in stad en regio Utrecht

17 april | 18:45 - 22:30

Op 17 april 2024 vindt de derde Energietransitie-dialoog Utrecht plaats bij de Tech Campus van het ROC Midden Nederland. De inzet van duurzame warmte komt nog maar aarzelend van de grond. Dit in tegenstelling tot het inzetten van duurzame stroom: stad en regio Utrecht lopen voorop met het aanleggen van zonnepanelen. De warmtetransitie in stad en regio Utrecht is daarom het thema van deze derde Energietransitie-dialoog.

Doel van de avond is het verdiepen van het gezamenlijke inzicht in:

  • de verschillende duurzame warmtesystemen passend bij de geografische, demografische en klimatologische condities van de stad en regio Utrecht (WAT)
  • de opties voor de inrichting van de organisatie en infrastructuur van deze systemen (HOE)
  • de onderlinge samenhang tussen de Wat- en Hoe-opties

Deze inzichten kunnen bijdragen aan een constructieve visie-ontwikkeling voor de Utrechtse warmtetransitie en de daaruit voortvloeiende concrete uitvoering. Door deelnemers uit te nodigen uit de wereld van burgerinitiatieven, het bedrijfsleven, bestuur en politiek en kennisinstituten willen we vanuit verschillende perspectieven en belangen gezamenlijke inzichten laten ontstaan.

Steven de Waal zal als lid van de Initiatiefgroep Energietransitie Stad en Regio Utrecht een bijdrage leveren aan deze bijeenkomst. Lees hier ‘Warmtenetten: Utrecht als het Denemarken van Nederland’, een bericht van Steven de Waal op LinkedIn.

Gegevens

Datum:
17 april
Tijd:
18:45 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button