Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialoog over versnelling van de energietransitie in Utrecht

21 juni 2022 | 19:00 - 22:00

Op 2 juni vieren we 900 jaar Utrecht. Op 21 juni richten we onze blik naar de komende 900 jaar. Grote uitdaging voor de komende decennia is de energietransitie in Utrecht. Daarom vindt op 21 juni een Dialoog plaats over de energietransitie en hoe deze te versnellen. Utrechters die zich hiervoor (willen) inzetten zijn van harte uitgenodigd. Op naar een solide basis voor de volgende 900 jaar!

Waarom deze Dialoog

Duurzaamheid en anders omgaan met energie zijn thema’s die steeds urgenter worden – ook in Utrecht. Wij nodigen daarom betrokken Utrechters graag uit om deel te nemen aan de Utrechtse Dialoog over de versnelling van de energietransitie.

Doel van de Dialoog

Het delen van kennis en inzichten over de energietransitie en het bevorderen van concrete resultaten door onderlinge hulp en samenwerking. Wij zien deze Dialoog als een constructieve bijdrage aan de viering van Utrecht 900, vanuit de ambitie dat de stad en regio Utrecht in 2050 even bruisend en gezond zal zijn als nu – met minder en schonere energie.

Met wie gaan we graag de Dialoog aan

De uitnodiging geldt voor honderd personen (op naam) afkomstig uit vier groeperingen: 1. Lokale en regionale Utrechtse overheid 2. Bedrijfsleven 3. Onderzoeksinstellingen en 4. Vertegenwoordigers van burgerinitiatieven. We streven naar ongeveer 25 personen uit elke groep, omdat ze zelden direct met elkaar concreet van gedachten wisselen. Dat is de meerwaarde van deze Dialoog.

Waar & wanneer

De Dialoog vindt plaats op dinsdagavond 21 juni van 19.00 tot 22.00 uur in het auditorium van de Rabobank aan de Croeselaan 19.

Organisatoren

De Utrechtse Sociëteit De Constructieve(.nl), de Rabobank Utrecht en Omstreken, de Utrecht Development Board en de Public Space Foundation. Daarnaast verlenen de ROM Utrecht Region en de Gemeente Utrecht hun medewerking aan deze avond.

Programma-opzet in het kort

De dialoog betreft de stad en regio Utrecht (= omringende gemeenten). Hoewel de energietransitie een (inter-)nationaal onderwerp is, is de centrale vraag: hoe kunnen gemeenten, bedrijven, kenniscentra en particulieren in de Utrechtse regio de overgang naar minder en schonere energie versnellen?
Burgemeester Sharon Dijksma zal (onder voorbehoud) de dialoog aftrappen, voor de afsluiting tekent Rabobank-CEO Wiebe Draijer. Hij zal zijn visie geven op de mogelijkheden de energietransitie voortvarend vorm te geven. Daarnaast gaat hij in op lokale coöperaties als vorm om het Utrechtse transitiebeleid verder vorm te geven.

Meepraten en meedoen aan de versnelling?

Meld je dan aan via energietransitiedialoog@gmail.com
De inschrijving vindt plaats op basis van first come, first served.

Organisatie

Arie Noordermeer, voorzitter Utrechtse Sociëteit De Constructieve
Rients Schuddebeurs, directeur coöperatieve Rabobank Utrecht e.o.
Steven de Waal, Utrecht Development Board en Public Space Foundation
Paul van Dijk, programmamanager energietransitie gemeente Utrecht

Download persbericht: Public Space Foundation ondersteunt Dialoog over versnelling energietransitie van Utrecht

Gegevens

Datum:
21 juni 2022
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button