Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Keynote op We doen het samen! Festival – een dag voor burgerinitiatieven

25 juni 2022

Op 25 juni 2022 vindt weer het We doen het samen! Festival plaats; hét festival voor burgerinitiatieven.

Als voorzitter van de Programmaraad van de Ella Vogelaar Academie verzorgt Steven de Waal de Ella Vogelaar lezing tijdens deze dag waarop alle burgerinitiatieven in Nederland in het zonnetje worden gezet. Onder de titel “Burgerinitiatief als de cruciale stap in vernieuwing van publieke diensten – waarom een slimme overheid de innovatie niet alleen hoeft te doen” zal hij vooral ingaan op twee grote thema’s die nu in zijn lezingen, debatten en bestuurlijk werk erg actueel zijn: ‘Wat is eigenlijk een civil society?’ en daarbinnen ‘Wat is gemeenschapskracht?’ en vervolgens uiteraard ‘Welk maatschappelijk leiderschap hoort daarbij en hebben we nodig?’ (waar o.a. zijn proefschrift over ging).

Zin in inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante (online) workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven? Het We doen het samen! Festival betekent altijd gezelligheid, praktische tips, inzichten en financiële mogelijkheden voor je project of initiatief.

Het We doen het samen! festival wordt gedragen door KNHM Foundation, VSBfonds, Stichting DOEN, Oranje Fonds, Nederland Zorgt Voor Elkaar, LSA Bewoners en Vereniging NOV. Daarnaast zijn er verschillende partners die meehelpen om het festival inhoudelijk vorm te geven. Al deze organisaties geloven in actieve bewoners en willen dit graag stimuleren door de levensvatbaarheid van hun initiatieven in heel Nederland te vergroten.

Lees hier het persbericht over de Ella Vogelaar Lezing door Steven de Waal

Bekijk hier de video met een terugblik op het festival en de lezing van Steven de Waal of download hier de presentatie.

Kijk hier voor meer informatie over het festival.

Back to top button