Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijdrage aan Ingendael Discours 2021 ‘Het Nieuwe Perspectief’ – Blommestein Groep

25 augustus 2021 - 27 augustus 2021

Een terugblik van Steven de Waal: “Nieuwe lessen voor hervormingen Nederlandse gezondheidszorg – Inspiratie uit debat met bepalende bestuurders en beslissers“. De uitkomsten van het discours zijn samengevat in de management summary (download pdf) of kijk voor recensies en deelnemers op de website van het Ingendael Discours.

Aankondiging en toelichting:

‘Het Nieuwe Perspectief en de Ongemakkelijke Gesprekken’

Uit de intramurale houdgreep

De Coronacrisis heeft de kwetsbaarheid en (digitale) fragmentatie van het zorgsysteem blootgelegd. En tegelijkertijd laat het zien dat de route naar toekomstbestendigheid langs preventie, digitale zorg én samenwerking met nieuwe toetreders loopt. De reguliere zorg kan dit niet alleen. De traditionele zorgdriehoek van arts, patiënt en verzekeraar, wordt uitgebreid met een keur aan stakeholders die vanuit verschillende expertises bijdragen aan een bredere invulling van gezondheid, zoals retail, telecom, financiële dienstverlening en ‘big tech’. Het is precies dit aftasten van nieuwe en onorthodoxe allianties voor innovatie dat centraal staat tijdens de 11e editie van het IngendaelDiscours ​​​​​​​

Het ongemakkelijke gesprek

Verschuiving van perspectief betekent ook een verschuiving van rollen en verantwoordelijkheden. En van geld en macht. En daar beginnen de ongemakkelijke gesprekken. Want wie profiteert van een herinrichting van het zorglandschap? Wie levert in? Hoe leiden nieuwe allianties gericht op preventie en gezondheid tot meerwaarde – maatschappij-breed en macro-economisch – maar ook individueel voor patiënt, arts en zorgorganisaties?

Steven de Waal zal het debat actief volgen en eraan bijdragen en op belangrijke momenten het ‘ongemakkelijke gesprek’ verder aanjagen en stimuleren door keynote speeches. Vanuit zijn strategische visie op de mogelijke ‘disruption’ die zich ook in de gezondheidszorg kan gaan voordoen en vooral gericht op wat nog steeds niet benoemd wordt, wat wordt verondersteld maar niet meer opgaat of zelfs taboe blijkt te zijn in dit openhartige gesprek. Met als uiteindelijk doel dat de tijdens het Discours de belangrijkste inzichten worden gebundeld, geordend en vertaald naar een post-Corona ambitieagenda voor de Nederlandse gezondheidszorg.

Back to top button