Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Na corona in Leidsche Rijn – in gesprek met Utrecht Development Board

25 maart 2021 | 19:00 - 21:00

Korte terugblik

Hoe kruipt jong Leidsche Rijn deze zomer uit de pandemie? UtrechtDB probeert plannen voor gezond begin een duw in de goede richting te geven. Wie weet bruikbaar voor heel Utrecht. Lees hier de eerste ideeën die zijn voortgekomen uit deze eerste bijeenkomst. Wat kunnen en willen jongeren zelf?

Aankondiging en toelichting

Corona heeft veel aangericht, zeker bij jongeren, en dat is ook het geval in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Wie zet de eerste stappen richting herstel van de Corona-schade?

De UtrechtDB wil graag horen wat verschillende betrokkenen bij jongeren leerden tijdens de lockdown: wat ging goed, waar vielen gaten? Waarvan heeft de jeugd het meeste last, waarin uit zich dat, wat zijn de problemen? Want: is er straks een herstelplan nodig en wat staat daarin? De UtrechtDB wil graag haar informele netwerk inzetten om de randvoorwaarden te realiseren die zij nodig hebben voor het herstel na Corona.

Dat is voor de hele stad Utrecht belangrijk, maar er wordt een begin gemaakt met het delen van ervaringen in Leidsche Rijn: Parkwijk, Langerak en Terwijde. De UtrechtDB denkt dat de opbrengst van dat gesprek belangrijk is voor andere wijken in de stad. En voor de gemeenteraad en B&W. 

Over UtrechtDB

De UtrechtDB is een onafhankelijk team van betrokken vrijwilligers uit verschillende maatschappelijke kringen. Zij willen de kwaliteit van leven in de stad verbeteren door relevante partijen met elkaar te verbinden, om zo goede initiatieven in Utrecht vorm te geven.

Ze brachten bijvoorbeeld sportverenigingen en informele sporters bij elkaar aan tafel. Hun wensen en ervaringen gingen naar de verantwoordelijk wethouder om zo Utrechters aan het bewegen te krijgen. Iets vergelijkbaars lukte door kunstenaars en publieke gebouwen te verbinden, zodat de Bieb op de Neude nu een expliciete rol heeft genomen als tentoonstellingsruimte voor lokale kunstenaars.

Na Corona in Leidsche Rijn

Op dit moment werkt UtrechtDB nauw samen met wijkbureau Leidsche Rijn, om plannen te maken voor herstel van de Corona-schade, vooral onder de jeugd. Zodat we straks, als we gevaccineerd zijn en het strakke regiem achter de rug is, aan de gang kunnen met concrete initiatieven om de jeugd in Utrecht te helpen hun normale leven weer op te pakken.

Steven de Waal is sinds de oprichting lid van UtrechtDB en zal het online gesprek over de mogelijke punten in zo’n ‘herstelplan’ modereren.

Gegevens

Datum:
25 maart 2021
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Online
Nederland
Back to top button